طريقة عمل الممبار بـ الصور
دارالباحث عن الحق للعلوم الاسلاميه وعلاج السحر والمس الشيطانى الشيخ سيد محمد سيد :: منتدى :: قسم طبق اليوم للمأكولات والحلويات الشرقيه والعالميه
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الممبار بـ الصور
طريقة عمل الممبار بـ الصور
هذه الاكله من الأكلات الشعبية المصرية وبعض البلدان يطلقون عليها فوارغ محشية
المقادير الممبار بال
[b]خليط من الطماطم المسبكه او صلصه [/b]
[b]بصل مقطع[/b]
[b]شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر[/b]
[b]ارز مصرى غير منقوع[/b]
[b]طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/b]
[b]زيت[/b]
[b]شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى[/b]
صور
[b]1كيلو ممبار 1كيلو ارز نصف كيلو لحم مفروم 1كيلو طماطم مفرومه ربع كيلو بصل مفروم [/b]
[b]حزمه شبت 2 حزمه بقدونس ملح فلفل حب هان(الهيل) شطه حسب الرغبه[/b]
[b]الطريقه[/b]
[b]ينظف الممبار
جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي
النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف
الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع
بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار[/b]
[b]يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل [/b]
[b]يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار[/b]
[b]ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق [/b] http:///fashion.fsaten.com
http:///forum.mn66.com http:///www.almraah.com/
[b]ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره[/b]
خلط كل المكونات مع بعضها ونبدأ فى حشو الممبار
[size=12]الممبار مجرد ما ينزل الماء يقفل من الاطراف [/size]
الممبار بعد الحشو
الممبار فى الماء المغلى المضاف عليه ملح
هنا بعد ما سلقناه يتم تحميره في الزيت
وبالهنا والشفا
هذه الاكله من الأكلات الشعبية المصرية وبعض البلدان يطلقون عليها فوارغ محشية
المقادير الممبار بال
[b]خليط من الطماطم المسبكه او صلصه [/b]
[b]بصل مقطع[/b]
[b]شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر[/b]
[b]ارز مصرى غير منقوع[/b]
[b]طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/b]
[b]زيت[/b]
[b]شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى[/b]
صور
[b]1كيلو ممبار 1كيلو ارز نصف كيلو لحم مفروم 1كيلو طماطم مفرومه ربع كيلو بصل مفروم [/b]
[b]حزمه شبت 2 حزمه بقدونس ملح فلفل حب هان(الهيل) شطه حسب الرغبه[/b]
[b]الطريقه[/b]
[b]ينظف الممبار
جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي
النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف
الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع
بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار[/b]
[b]يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل [/b]
[b]يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار[/b]
[b]ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق [/b] http:///fashion.fsaten.com
http:///forum.mn66.com http:///www.almraah.com/
[b]ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره[/b]
خلط كل المكونات مع بعضها ونبدأ فى حشو الممبار
[size=12]الممبار مجرد ما ينزل الماء يقفل من الاطراف [/size]
الممبار بعد الحشو
الممبار فى الماء المغلى المضاف عليه ملح
هنا بعد ما سلقناه يتم تحميره في الزيت
وبالهنا والشفا
ام البطل- عضو مميز معا مرتبت الشرف
- عدد المساهمات : 91
نقاط : 220
تاريخ التسجيل : 10/05/2011
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل شطيطحة دجاج بالصور طريقة عمل طبق جزائري شهي،اكلة جزائرية
» ليوم جبتلكم الكبة المقلية مع الصور و بجانبه المحمرة أدخلي ما رح تندمي
» طريقة عمل ام علي بالصور
» طريقة عمل المحشي
» طريقة عمل الشاورما بالصور .
» ليوم جبتلكم الكبة المقلية مع الصور و بجانبه المحمرة أدخلي ما رح تندمي
» طريقة عمل ام علي بالصور
» طريقة عمل المحشي
» طريقة عمل الشاورما بالصور .
دارالباحث عن الحق للعلوم الاسلاميه وعلاج السحر والمس الشيطانى الشيخ سيد محمد سيد :: منتدى :: قسم طبق اليوم للمأكولات والحلويات الشرقيه والعالميه
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى